1- اجراي طرح تحول اقتصادي دقيقاً منافع و مصالح عمومي را دنبال مي كند؛ در عين حال، محور هدفمند كردن يارانه ها در اين طرح، ارقام و شاخص هايي را متأثر مي سازد كه براي عموم مردم معني دار و قضاوت ساز است.
2- طرح تحول و محور يارانه ها را نه صرفاً يك طرح، بلكه يك برنامه بايد ديد؛ هم به لحاظ ارزش و اهميت اهداف و پيامدهاي اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي تغيير قيمت حامل هاي انرژي، و هم از آن رو كه برنامه هاي بودجه سالانه، برنامه پنج ساله پنجم و چشم انداز 20 ساله تماماً و عميقاً متأثر از تغيير چند و چون و سمت و سوي پرداخت يارانه ها هستند و اصلاح شيوۀ پرداخت، تمام سياست هاي پولي، مالي، بودجه اي، تجاري و صنعتي را زير پرتو خود مي گيرد.
3- اجراي صحيح و كم هزينۀ هر برنامۀ گسترده، فوري و پيچيده اي، جلب مشاركت تمام اركان جامعه و فرايند اقناع دوسويه و اعتمادسازي را مي طلبد و اين، نياز به ارتباطات و اطلاع رساني فعال و گفتگويي را دوچندان مي سازد.
4- ستاد تحول صنايع و معادن، مسئول پيگيري طرح تحول اقتصادي در بخش صنعت و معدن بوده، براي تشكيل مؤثر جريان اطلاع رساني و مشاركت از آن دست كه اشاره شد، در پي ايجاد يك «گفتمان تحول» در بدنۀ وزارت صنايع و معادن و واحدها و تشكلهاي صنعتي و معدني است. همايش ها، نشست ها و كارگاه هاي متعدد و فشردۀ برگزار شده در مرحله كنوني فعاليت ستاد را از يك منظر مي توان در راستاي ايجاد گفتمان تحول ارزيابي كرد.